вторник, 31 марта 2015 г.

Слухай сучасну українську музику!

Слухай сучасну українську музику!





Українське суспільство зараз розділене саме за цими ознаками: «старе й чуже» проти «свого і нового». «Урвати тут і зараз» проти «Робити на майбутнє». І територія держави окупована, так само, як окуповані голови її мешканців − чужими культурами, старими сенсами та цінностями.





Оберіть навмання кілька станцій з форматом «сучасна популярна музика» з сусідських країн, послухайте естонську RAADIO2, Power Hot Radio, польський Blue FM, литовській EHR − так звучить сучасність живої країни, що усвідомлює себе не колонією, а окремою культурною одиницею. В ефірі пісні 2015 року, свіжі хіти нових артистів, показово, що на Blue FM на кожні 3 зарубіжні композицій − 1 польський виконавець. Чи не час і нам припинити бути провінцією? Щоби стати справжньою Україною, нам треба поводитись по відношенню до свого продукту хоча б як Польща і будувати свій центроукраїнський світ, експортувати його назовні.



І хоча ініціатива Мінкульту дотримуватись квоти 75% українського контенту на радіо звучить по-комсомольські бадьоро, але краще хай буде чесних 25%-30% в праймтайм, половина з яких буде новою, різножанровою музикою Made in Ukraine



«Коли ми здобули незалежність після розриву 600-річної унії Ісландії з Данією, ми почали шукати свою ідентичність у музиці», − каже Bjork у фільмі про становлення рок-музики у своїй країні. Зараз в Ісландії 85 музичних шкіл на 400 000 населення і її культурний внесок у світову мас-культуру є беззаперечним. У Києві близько 50 музичних шкіл, їхні приміщення в центрі постійно намагаються відтиснути під банки та магазини, тож, можливо, справа не лише в радіо, а у тому, яке місце культура посідає у нашому розумінні державних інтересів.

Взято отсюда



Підтримуємо Українського виробника!!! Де придбати якісні та дешеві українські товари !!!



Ще багато гарної сучасної української музики далі.
























А яку українську музику слухаєте ви?

3 комментария:

  1. Я бы еще вспомнила группу HardKiss. Очень качественный продукт.

    ОтветитьУдалить
  2. http://www.segodnya.ua/regions/odessa/pereselenka-iz-donbassa-shet-medvezhat-i-zaychat-kotorye-nahodyat-hozyaev-po-vsemu-miru-604938.html
    Читаю с утра новостную ленту как обычно и тут - знакомое лицо. Поздравляю, Наталья. Ты теперь медиа-персона))).

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ой, спасибо, я не видела эту публикацию, мне несколько дней назад звонили журналисты из редакции, провели небольшое интервью по телефону, даже не знала, что выйдет статья :) А вообще столько судеб и историй очень многих людей-переселенцев в последнее время узнала. Очень надеюсь, что мы сможем пережить эту войну и обустроить свою жизнь. Украине нужен мир! И да поможет нам Бог!

      Удалить